Een energievergelijk, wat is dat eigenlijk? Steeds vaker komt het voorbij bij energieleveranciers, op internet en op tv. Veel Nederlanders zijn er dan ook wel bekend mee maar toch maakt nog niet iedereen er gebruik van. Zonde! Met een energievergelijk kun je namelijk zomaar €300,- besparen op je energierekening. Wat is het en hoe doe je dit? Wij leggen je het uit.

Een energievergelijk

De naam zegt het eigenlijk al, maar een energievergelijk is een vergelijking tussen verschillende energieleveranciers en energietarieven om te kijken wie het goedkoopste is en waar je het voordeligste contract kunt afsluiten. Ook kijk je bij een vergelijk naar de overige kosten van de energierekening. Hieronder vallen bijvoorbeeld de opslag duurzame energie, het vastrecht, netbeheerkosten en btw. Deze kosten zijn allemaal van belang voor de hoogte van je energierekening en moeten altijd meegenomen worden in het vergelijk. Een prima voorbeeld van een energievergelijker is Consumind.

Bespaar op je energiekosten

Doordat alle kosten van je energierekening worden meegenomen in het energievergelijk, weet je dus direct hoeveel je kunt besparen op je energiekosten. Wanneer je klaar bent met het vergelijk kun je kiezen voor een nieuwe energieleverancier en een overstap maken. Met een overstap wordt je oude energieleverancier voor je opgezegd en zal de nieuwe energieleverancier de levering van gas en stroom overnemen. Je hoeft niet bang te zijn dat je zonder stoom of gas komt te zitten, de energieleveranciers onderling regelen het zo dat dit naadloos op elkaar aansluit. Zodra je oude energieleverancier is opgezegd zullen zij de meterstanden opvragen en zal de eindnota voor je worden opgemaakt. Dit is een laatste berekening om te kijken of je wel genoeg gas en stroom hebt ontvangen waarvoor je betaalt hebt. Daarna zal de nieuwe energieleverancier het termijnbedrag aan je bekend maken en zullen zij de levering gaan starten.

Start vandaag nog een energievergelijk

Wil jij ook besparen op je energierekening en geld overhouden voor dingen die er echt toe doen en dat allemaal binnen 5 minuten? Start dan vandaag nog met een energievergelijk en verlaag drastisch je energierekening. Zo weet je zeker dat je nooit meer structureel te veel betaalt voor je gas en stroom. Prettig geregeld!