Kinderen spelen mee in Toren van Geluid (3 voorstellingen – buitenterrein)

Prominent aanwezig op het festivalterrein staat ‘De toren van geluid’; een hoog houten bouwwerk met daarin een grote verzameling niet alledaagse klankbronnen. Onder de naam ‘De roep van Langtoeter’ worden 3 interactieve voorstellingen van circa 40 minuten gespeeld.Twee spelers beginnen, maar komen als snel handen tekort om alle handelingen uit het verhaal te verklanken. Zij roepen hiervoor de hulp in van de kinderen in het publiek die bij toerbeurt worden ingeschakeld. Onder leiding van de spelersgroep van de Toren worden kinderen meegenomen op een muzikale reis; op zoek naar ‘De Roep van Langtoeter’.

In 2001 heeft ‘De Toren’ op diverse zomerfestivals gestaan. Bert van Bommel –bekend als blazer en zanger, en één van de frontmannen van “Het Groot Niet Te Vermijden” – is er in geslaagd om met ‘zijn’ Toren jonge kinderen spelenderwijs te stimuleren om met muziek bezig te zijn. Voor het Haarlemmer-houtfestival is de voorstelling in een nieuw jasje gestoken en zal drie keer op de dag, voor verschillende leeftijdscategorieën spelen.

 

Kinderkleding

Het Kinderfestival wordt gesponsord door Amazingkids.nl. De zeer gulle eigenaar van dit kinderkleding bedrijf is sponsor van ons festival, omdat hij een fervent bezoeker is van de volwassen versie. We kennen hem als een man die altijd enthousiast is en vol goede ideeën zit. Door het kinderfestival te sponsoren komt zijn website ook goed onder de aandacht en zal hij meer verkopen. Ook de naamsbekendheid zal groeien, al zal dat in onze regio toch wel al goed zitten. Iedereen ziet er hier hetzelfde uit, iedereen loopt in de kinderkleding van Amazing Kids. Het is een fijn bedrijf wat nog echte oudhollandse service verleend.

 

Wij zijn in het bijzonder blij met deze sponsor omdat wij nu de kinderen ook iets kunnen bieden op het gebied van kinderkleding. De kinderkleding van Amazing Kids is altijd comfortabel en dat hebben we nodig voor het festival. De kindjes moeten zich vrij voelen om te bewegen en expressie te tonen. Dit zijn de kernwaarden van het festival. Juist daarom verwelkomen we graag Amazing Kids als sponsor van ons kinderfestival.

Het festival wordt doorgaans erg druk bezocht, zeker al het lekker weer is en we heerlijk buiten de podiums hebben kunnen opbouwen. Ook de party tenten staan klaar voor een heerlijk hapje en drankje. Nieuw dit jaar zijn de populaire foodtrucks en de wafelbakkers. Ben je nog niet ingeschrevn dan kan dat alsnog, maar wees er snel bij want de entree tickets gaan hard. Mocht je meer informatie willen ontvangen over het Kinderfestival dan verwijzen wij naar het informatienummer op deze website. Het beloofd een mooie dag te worden!

Afwisselende voorstelling door Dizz’s Kids Theater (13.00 uur – theatertent)

In deze expressieve voorstelling wordt met veel fantasie en humor de verbeelding en de zintuigen geprikkeld. Een groep artiesten reist de wereld rond, waarbij zij ondertussen met elkaar het ‘nomadenspel’ spelen. Zij brengen verhalen, dans en muziek tot leven, geïnspireerd door nomaden uit de hele wereld. Net als echte nomaden bouwen zij een grote, transparante tent, welke zij aan het eind weer meenemen naar een volgende plek. Het Nomadenspel is een beeldende bewegingsvoorstelling en is geschikt voor kinderen van 4 tot 12 jaar.

Voorproef van de nieuwe voorstelling Goal (14.30 uur – theatertent)

De familievoorstelling ‘Goal’ is een samenwerkingsproductie tussen Kalebas Produkties en de Stadsschouwburg Haarlem. In juli 2002 vinden in totaal 25 voorstellingen plaats in de stadsschouwburg Haarlem. Op het Haarlemmerhoutfestival vindt alvast een voorproefje plaats van dit bruisende spektakel.

Goal is de eeuwenoude strijd om het veroveren van de Gouden Barra. Eens in de zeven jaar worden 6 mensen uitverkozen om in Goal te spelen. Volgens een eeuwenoude traditie brengt het veroveren van de trofee geluk over de hele stam. De maker van het winnende punt is de absolute held en een goddelijke verering zal hem ten deel vallen. In deze helse heksenketel is niets wat het lijkt en lijkt niets wat het is. Er is maar één ding dat telt: Goal, het winnende punt… of toch niet? De acteurs nemen het publiek, dat rondom hen zit, mee naar een magische wereld vol verhalen over roem, broederstrijd, teamgeest, loyaliteit en illusies.

Muzikaal optreden van Rockband Poppenkast (15.30 – theatertent)

Na GOAL wordt de theatertent op een heel andere manier van kleur voorzien. Het repertoire van  Rockband Poppenkast is erg uitgebreid: soms rauw, soms zoet, wat blues en wat samba gevolgd door polonaise, rock&roll en rap. De vier muzikanten van Rockband Poppenkast spelen stevige liedjes over onderwerpen die aansluiten bij de belevingswereld van kinderen. Ze hebben een origineel en uitsluitend eigen repertoire. De liedjes gaan over onderwerpen als verhuizen, enge dingen, knuffelbeesten, hondjes, schoolreisjes en de leukste beesten uit de dierentuin. Kinderen tot 12 jaar kunnen lekker meedoen, ouderen natuurlijk ook.